Tips > Hälsa & Miljö

Hälsa & Miljö

Att hålla ett rent hem är inte bara viktigt för hur det ser ut men också för ditt välbefinnande. Ditt liv kommer verkligen att bli mindre stressigt. Du behöver aldrig lägga ner tid på att få ett trivsamt hem.  Fördelarna med att hålla ett rent hem är:

När ditt hem är smutsigt och oorganiserat är det svårt att fokusera på de uppgifter som du borde göra.

Dessa störmoment hindrar dig från att få viktiga saker gjorda och kan få dig att känna att du fått lite uträttat i slutet av dagen. När ditt hem är rent och organiserat med mindre störmoment kommer du att koppla av i sinnet och bli mer kreativ.

Att bibehålla ett hem rent är lättare än att städa när det är smutsigt. Några minuter här och där kan bespara dig många timmar varje helg. Vänta inte- sätt igång med att diska, kör igång dammsugaren eller ge toaletten en snabb sväng med borsten. Det här är tid som du troligtvis inte lägger ner vid en städning senare.

Bland de största problemen med ett orent hem är dålig luftkvalitet och svårighet att bli av med bakterier. Regelbunden städning håller ditt hem organiserat genom att säkra att det är fritt från smuts och damm. Det gör det till en mycket bättre miljö för dig och din familj, speciellt för dem med allergier såsom astma och andra sjukdomar.

Sakerna kommer att hålla längre om du håller dem rena. Regelbunden rengöring håller t.ex. möbler, utrustning, golv etc. fria från smuts och damm.

Det är inte bra för någon oavsett ålder att leva i smuts, speciellt inte för barn. Små barn i krypfärdig ålder plockar upp vad som helst och stoppar i munnen. Barn är också mer mottagliga för bakterier och mögel vilket kan påverka deras hälsa negativt. Genom att hålla ditt hem rent och sanitärt så bibehåller barnen och hela familjen hälsan.

Det finns inget mer avkopplande än att bädda ner sig i en säng med rena lakan och säga god natt till ett välordnat hus. Du kommer att sova lugnt när du inte behöver vakna upp till ett hem i kaos. Låt ditt sinne vila rofyllt i ett rent hem.

Smutsiga, Hälsoeffekter

Damm i hem, kontor och andra miljöer innehåller små mängder växtpollen, människor djurhår och torra partiklar av allt som finns runt oss som är utspri eller i luften och täcker golvytan och hörnen av vårt hem, kök, toalett, tvätt, tv, bord, hyllor etc, alltför många att räkna upp, de utgör smuts och missfärgade möbler och golv. De samlar också bakterier.

Fluff bygger upp sig självt av tyg eller någon typ av tygmaterial som ull eller bomull. Ljuspartiklar är något lätt, mjukt eller luddigt, särskilt päls, hår, fjädrar som kan påverka våra allergier eller orsaka hälsorisker.

Risken

Risken är att barn får smitta genom munnen, eller oavsiktligt genom att äta mat som har fallit på golvet. Bebisar, småbarn och äldre är också mer benägna att utveckla hälsoproblem från långvarig exponering för höga halter av damm. Vuxna kan också få smutsiga partiklar: mat, cigaretter eller från händer. Histoplasmos, ögonirritation, hosta, nysningar, astmaattacker, hudutslag, hösnuva. För närvarande finns det inga belägg för att damm orsakar astma, men att andas in i höga halter av damm under många år antas minska lungfunktionen på lång sikt och bidra till störningar som kronisk bronkit och hjärt- och lungsjukdomar

Vem är i riskzonen?

Den som utsätts för höga dammnivåer kan påverkas ju längre du andas in dammet, desto större är risken att det kommer påverka din hälsa.

När dessa små skräp partiklar landar på golvet står de ut mot ytan, vilket gör det enkelt att torka bort dem med en mop eller svamp.

Vi är ett flexibelt service – företag som kan erbjuda och tillgodose olika behov och budget!